14 ДНИ: САЩ И КАНАДА

Цена от 4699 лв         13 нощувки             Дата на отпътуване: 30 септември 2020г.

Чудесни музеи! Красиви градове! Световни забележителности! Вечеря при амишите! "Захарна ферма" в Квебек!
Посетете едни от най-красивите градове по източното крайбрежие на Северна Америка: Ню Йорк, Вашингтон, Монреал, Бостън и Квебек!
Вижте отблизо: Статуята на свободата, Сентръл Парк, Белия дом, Уолстрийт, Кепитъл Хил, Ниагарския водопад и още много други! 

                                                                                    

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

13 нощувки с включени закуски
Самолетен билет за отиване и връщане с авиокомпания Lufthansa
Включени летищни такси и багаж
Трансфери между дестинациите с климатизиран автобус
Посещение на ферма и музей на амишите
Вечеря в селище на амиши и вечеря в "Захарна ферма" (Cabana a Sucre) в Квебек
Екскурзовод, говорещ български език, както и допълнителен английски екскурзовод за Вашингтон и Монреал

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Възможност за допълнителни екскурзии - Пакет допълнителни екскурзии: 549 лв.

1. Посещение на обсерваторията на Empire State Building
Небостъргачът Empire State Building се намира наостров Манхатън в Ню Йорк. Открит е на 1 май 1931 година и има височина от 381.3метра (102 етажа).
Обсерваторията му с открита площадка за наблюдение се намира на 102–ия етаж. Ето снимките от там:

            

2. Разходка с Хорнблоуър - Ниагарския водопад
Разходката с корабчето „Hornblower“ ще ви даде впечатления отблизо за American Falls, Bridal Veil Falls и Horseshoe Falls - могъщата канадска подкова.

      

3. Вечеря в кулата Skylon
Кулата Skylon е ткрита през есента на 1964 г. Издига се на над 236 м над Ниагарския водопад. Интересното е за кулата е, че се завърта на 360 градуса на всеки 1 час. По време на вечерята ще се насладите и на впечатляващо светлинно шоу.

    

4. Наблюдение на китове - Квебек, Канада

    

5. Разходка по река Сейнт Лорънс - "1000 острова"
"1000 острова (a thousand islands) е името на популярен сос за сандвичи и салати в САЩ. Малцина знаят, че името му идва от истински природен феномен, който се намира между Онтарио и щата Ню Йорк, а именно - 1000 острова разпръснати на 80 км дължина.

     


ЦЕНАТА НА ЕКСКУРЗИЯТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Туристически визи (САЩ - 160$)
Фирмата не носи отговорност и не възстановява разхорите за визи и документи при отказ на такива от съответното посолство.
Задължителна медицинска застраховка от Мондиал
Асистанс с покритие 50 000 евро за лица до 65 г.: 74 лв. За лица, навършили 66 г., застраховката се заплаща в
двоен размер.
Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че желаете да пътувате сами и да нощувате в
самостоятелна стая): 1599 лв.
В цената не е включен бакшишът за екскурзоводско обслужване и шофьор.

Програма на екскурзията

Ден 1 Пристигане - Ню Йорк - Ню Джърси
По време на полета ще бъдете придружени от вашия екскурзовод. Настаняване в хотела в Ню Джърси.
Ден 2 Ню Йорк (закуска)
Закуска. Екскурзия из града – от Даунтаун до Ъптаун. Ще спрете на следните места: Батъри парк, за да се снимате пред Статуята на свободата, Световния търговски център, Уол Стрийт, Чайна Таун, Малката Италия, Мидтаун, Таймс Скуеър. Следобед ще имате свободно време за разходка в Манхатън и Mейсис, 5-то Авеню, Сентръл Парк и др.
Срещу допълнително заплащане: Посещение на обсерваторията на 86-ия етаж на Емпайър Стейт Билдинг (невероятна гледка към Манхатън). В края на деня ще тръгнете от Брайънт парк, за да се настаните във вашия хотел.
Ден 3 Бостън (закуска)
Закуска. Ще преминете през т.нар. Нова Англия и ще продължите към Бостън. По пътя ще спрете в Нюпорт – красив пристанищен град, предпочитан за развлечение на богатите и родно място на състезанието по ветроходство Купата на Америка. Ще продължите към Кеймбридж, където ще разгледате Харвардския университет. В Бостън ще направите обиколка с автобус на забележителностите на града, а след това ще имате свободно време. Нощувка в Бостън.
Ден 4 Монреал (закуска)
Закуска. Ще преминете през Ню Хемпшир и Вермонт, след което ще продължите към канадската граница. По пътя ще има няколко спирки на панорамни места, където можете да си направите снимки. Настаняване в Монреал.
Ден 5 Монреал - Квебек (закуска + вечеря)
Закуска. Обиколка на забележителностите на Монреал. Следобед пътувате към Квебек. Ще вечеряте в Cabana a Sucre (Захарната ферма). Нощувка в Квебек.
Ден 6 Квебек (закуска)
Свободен ден за релакс или срещу допълнително заплащане: екскурзия и наблюдаване на китове. Нощувка в Квебек.
Ден 7 Квебек - Отава - Гананок (закуска)
Закуска. Кратка разходка из Отава с няколко спирки за снимки и посещение на парламента, пазара, върховния съд и др. След това се отправяте към Гананюк. Нощувка.
Ден 8 Гананюк - Торонто (закуска)
Закуска. Свободен ден или срещу допълнително заплащане: разходка с лодка по река Сейнт Лоурънс, за да видите красивия архипелаг Хилядата острова. Продължавате към Торонто – 4-часов маршрут с автобус. Нощувка в Торонто
Ден 9 Ниагара он дъ лейк - Ниагарски водопад (закуска)
Ще посетите града Ниагара он дъ лейк и ще продължите към Ниагарския водопад. Срещу допълнително заплащане: екскурзия с корабче до водопада и вечеря в кулата Skylon. Нощувка в района на Ниагарския водопад.
Ден 10 Ланкастър (закуска + вечеря)
Закуска. Преминавате границата на САЩ. Продължавате живописното пътешествие към щата Ню Йорк, като ще имате няколко спирки за снимки. Пристигане в Ланкастър, Пенсилвания. Ще посетите музея на Амишите и традиционни амишки къщи, а след това ще вечеряте в амишки семеен ресторант. Нощувка в Ланкастър.
Ден 11 Ланкастър - Вашингтон (закуска)
Закуска. Посещение на Гетисбърг, а след това се отправяте към Вашингтон. Нощна разходка из града. Нощувка във Вашингтон.
Ден 12 Вашингтон (закуска)
Закуска. Сутринта започва с 4-часова разходка из града, като ще спрете да разгледате Белия дом, Кепитъл Хил, гробището Арлингтън и други забележителности. След това ще имате време да посетите известния музей Смитсониън. Нощувка във Вашингтон
Ден 13 Вашингтон - Филаделфия - Ню Йорк (закуска)
Закуска. Посещение и разходка из Филаделфия. В Ню Йорк ще имате свободно време до края на деня. Нощувка в Ню Джърси.
Ден 14 Заминаване (закуска)
Закуска. Трансфер към летището. Полет обратно към София.

 

Круизен пакет ЯПОНИЯ В СЕЗОНА НА ЛИСТОПАДА

ЦЕНИ: от 

4989,00 ЛВ.

 
Дата: 13-10-2020
 
МАРШРУТ: СОФИЯ-ТОКИО-ВАКАЯМА-ХИРОШИМА-МАЦУЯМА-ЧЕДЖУ-ЙОКАИЧИ-ЙОКОХАМА-СОФИЯ
 
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 29.02.2020
 
          
 
ПAКЕТНО ПЪТУВАНЕ с включени:
✔ самолетни билети с включен чекиран багаж
✔ 10 нощувки на борда на MSC Bellissima, пълен пансион
✔ 3 нощувки със закуски в Токио
✔ Обзорна екскурзия в Йокохама
✔ трансфери
✔ застраховка "Помощ при пътуване"
✔ пристанищни такси
✔ представител от агенцията при 10 записани
     
ПРОГРАМА
ДЕН 1:   13.10.2020 София – Токио
Полет от София до Токио от Терминал 2.
ДЕН 2:   14.10.2020 Токио
Кацане в Токио. Трансфер от летището и настаняване в 3* хотел.
ДЕН 3:   15.10.2020 Токио
Шумна, забързана и дружелюбна, столицата Токио ще ви очарова! Възможност за обзорна екскурзия – ще посетим площада и градините пред Императорския дворец, който е бил разрушен по време на Втората световна война и възстановен през 1968 г. Интересна забележителност на екскурзията този ден е посещението на Самурайския парк Хамарико, където майсторски се преплитат съвременната токийска архитектура и традиционния ландшафтен дизайн. Особено място в парка заема черната бреза “куромацу“, посадена още през 1709 г. . Следва футуристичния изкуствен остров Одайба в Токийския залив, до който се стига по живописния Мост на цветната дъга. Именно тук ще се проведат летните олимпийски игри през 2020 година. Ще се разходите по брега и ще видите статуята на свободата – неин умален вариант. Ще посетите Venus Fort – търговски център, изграден така, че да наподобява средновековно европейско селище. Ще имате възможността да се полюбувате на колекция от ретро автомобили и шоу-рума на Toyota.  Екскурзията ще продължи с посещение на храмовия комплекс в историческия квартал Асакуса. където в главната зала на храма се намира оригиналното изображение на Богинята на Милосърдието – Каннон. Разходката ще завърши на уличката на сувенирите Накамиседори.
ДЕН 4:   16.10.2020 Токио
Свободно време да посетите известния кватал Гинза, събрал всички луксозни световни вериги и бутици, рестоанти , картинни галерии, нощни клубове и кафенета. Един квадратен метър земя в този квартал струва около 10 милиона йени, което се равнява на 82 000 евро.
Възможнст за екскурзия до Никко (срещу доплащане) Град Никко е известен с великолепието си и с невероятните будистки храмове. Преди години ге бил религиозен център на района Канто. Най - голямата и интересна забележителност в града - това е храмът Тошогу, който обединява 42 различни структури, 29 от тях с уникални гравюри. Ще преминете по прочутия път Ирохазака, возенето по който дори се предлага като туристическа атракция. „И-ро-ха“ са първите три знака от японската азбука, която била използвана по-рано. Думата „Зака“ пък означава наклон. Самият път е съставен от 48 завоя, колкото са и символите в азбуката. Ето защо пътят е наречен на японските писмени знаци. Всеки завой е обозначен с една от 48-те букви. Въпреки че тесният път постоянно е бил модернизиран през годините, са взети мерки той да запази основния си вид. Ирохазака се състои от две части, които са били построени през 1954 година и 1965 година. Следва посещение на изключително живописния и красив  водопад Кегон. Водният поток тук пада от 97 метра височина, като доста често буйно стичащата се вода е съпроводена от красиво образувалите се дъги, резултат от сблъсъка на водните капки със слънчевите лъчи. Често скалите на водопада Кегон се обагрят също в различни нюанси предимно през пролетното пълноводие, когато туристическия поток тук е най-голям.
ДЕН 5:   17.10.2020 Токио
Закуска. В този ден освобождаме хотела. Предлагаме на желаещите (срещу доплащане) да участват в традиционна чаена церемония. Състои се в ритуализирана подготовка и поднасяне на зелен прахообразен чай в присъствието на гости. Една пълна официална церемония обхваща хранене (чакайсеки) и два чая (коча и усуча). В това време домакинът ангажира цялото си същество в създаването на подходяща обстановка, носеща естетична, интелектуална и физическа наслада и спокойствие на съзнанието на гостите. Следва трансфер и настаняване на кораба.
ДЕН 6:   18.10.2020 Вакаяма, Япония 14:00 – 23:59
В този ден предлагаме допълнителна екскурзия за посещение на Осака - историческата и търговската столица на Япония и вторият по население град в Япония (след Токио). В контраст с древната история на града, днес силно впечатление правят модерните сгради и небостъргачи. Разноцветните им светлини разкриват нощния живот на един съвременен мегаполис. На финала на обиколката, желаещите могат да се възползват от възможността да вечерят традиционна японска кухня.
ДЕН 7:   19.10.2020 Вакаяма, Япония 00:01-15:00
Желаещите могат да посетят най-интересните забележителности в района. Една от тях е Крепостта на Вакаяма, чиято история започва още през 16 в. След като няколко пъти е била разрушавана и възстановявана, в момента е отворена за посещения. Островите Томогашима са друга атракция на Вакаяма. Далеч назад в историята, будистки монаси са ги използвали за шугендо(вид аскетизъм). В края на 18 и началото на 19 в. са използвани за разполагане на военни отбранителни съоръжения – форт, артилерия. Не пропускайте възможността да опитате от традиционната местна храна.
ДЕН 8:   20.10.2020 Хирошима 09:00-02:00 на 21.10.2020
Името на града винаги ще бъде свързвано с атомните бомбардировки през Втората световна война. Въпреки това, противно на очакванията, неговите жители много скоро след трагичните събития се завръщат и започват да го възстановяват. Още през 1974 г населението му се удвоява спрямо предвоенната численост. Със своите музеи, храмове, галерии, градини, днес градът привлича милиони туристи годишно. Една от най-големите забележителности е островът Мияджима или още Ицукушима, по името на шинтоисткия храм, който се намира на него. Изграден върху колове сред водите на залива, при вълнение изглежда, като че ли плава по водата. В града можете да посетите също така и крепостта на Хирошима, датираща от началото на 17 в., градината Шукей-ен, храмовете Митаки-дера и Фудоин. Желаещите могат да се запознаят и със зоологическата градина на Хирошима.
ДЕН 9:   21.10.2020 Мацуяма 07:00 – 19:00
Мацуяма е столицата на префектура Ехиме. В града има няколко места, които задължително трябва да се посетят. Едно от тях е знаменитият в цяла Япония Дого-онсен – спа курорт с термален източник. Това е най-стария спа комплекс в Япония. Историята му започва 3000 години назад. Високото качество на водата, древната традиция и близостта до центъра на града го правят много полулярен. Друга забележителност е замъкът Мацуяама, издигащ се на 132-метров хълм. От там се открива панорамна гледка към целия град и Японско море, а при ясно небе – и към планината Исидзути.
ДЕН 10:   22.10.2020 Плаване
Свободно време за отдих и развлечения на кораба. Насладете се на 2 чисто нови шоу програми на Cirque du Soleil, предназначени специално за гостите на MSC Bellissima!
ДЕН 11:   23.10.2020 Остров Чеджу, Южна Корея 07:00-19:00
Чеджу е остров в южната част на Корея, който в много отношения се различава от вътрешността на страната. В миналото на него са били заточвани изпаднали в немилост държавни служители, а днес е известен курорт, любимо място на младоженци за сватбени пътешествия и на почитатели на голфа от Япония. Наричат го „Хавай на Ориента“. По време на разходката из острова, можете да се насладите на изумрудените води на плажовете Hyupjae и Gumneung, да се отдадете на релакс в парка Hallim, заобиколени от палмови дървета, бонзаи и екзотични растения. Следваща спирка е Музеят на зеления чай. В него ще научите повече за традиционната чаена култура, да вкусите хляб и сладолед със зелен чай.
ДЕН 12:   24.10.2020 Плаване
 Свободно време за отдих и развлечения на кораба.
ДЕН 13:   25.10.2020 Йокаичи, Япония 08:00 – 17:00
В днешния ден ще Ви предложим екскурзия до древната столица на Япония – Киото, считан за най-красивият град в Япония. Тук се намира Императорският дворец, който все още се ползва от японското кралско семейство. Наблизо е замъкът „Нидзо“, просторен комплекс от величествени зали, служил като седалище на шогуните. Навсякъде из хълмистия пейзаж наоколо са пръснати стотици будистки и шинтоистки храмове, произведения на изкуството с хипнотизираща красота, с изящни пропорции и перспектива, заобиколени от градини и горички. Със сигурност ще ви очарова посещението на храма Фушими Инари, известен още и като Храма на хилядата врати. Това е най-посещавания шинтоистки храм в Япония. Построен през 794 г, Една от особеностите му са многобройните статуи на лисици, тъй като се вярва, че те са пратеници на Инари. Друго забележително са уникалните пътеки, направени от многобройни наредени една след друга врати. В този храм се е водила последната битка през 1867 г., която слага край на управлението на шогуните Токугава и военните са свалени от власт. Любопитен факт е, че тук е снимана част от филма „Мемоарите на една гейша“. Посещението на Храма Кинкакуджи, покрит със златни релефни орнаменти и заобиколен от красива японска градина е едно от задължителните неща, които човек трябва да направи в Киото. Разположен в подножието на хълма Кинугаса, Кинкакуджи е прекрасен шедьовър от епохата Муромачи (Muromachi) (14-16 век). Разходка оттук води до храма „Рьоанджи“, чиято малка градина от подравнен бял чакъл и петнайсет камъка е станала   символ на същността на дзен мъдростта. Храмът от епохата Кийомидзу, построен върху стръмен склон, предлага сензационни гледки на Киото от своята дървена платформа. В края на екскурзията ще се разходите пеша в Гион – район в традиционен стил в множество заведения с гейши.
ДЕН 14:   26.10.2020 Йокохама – Токио Освобождаване на кораба след 07:00 ч.
 Екскурзия Йокохама и Камакура(включена в цената). Йокохама е най-големият пристанищен град в Япония и административен център на префектурата Канагава. По време на обзорната екскурзия ще се запознаете с най-големите забележителности на града – традиционната японска градина Sankeien, новия градски център, най-големия чайнатаун в Япония. Ще продължим с посещение на Камакура – една от старите столици на Япония. Градът е известен със своите храмове и втората по големина бронзова статуя на Буда. Посетителите имат възможност да влизат в нея през вход намиращ се на гърба ѝ. Следва трансфер до Летище Ханеда(Токио) за вечерен полет до София.
ДЕН 15:
27.10 София
Кацане в София. Край на програмата.
ЦЕНИ
* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Екскурзиите се провеждат при минимум 15 записани
     КАТЕГОРИЯ    ТИП КАБИНА         ОПИСАНИЕ             ЦЕНА
Вътрешна каюта         I1 Каюта без прозорец         4989,00 лв.
Каюта с прозорец        О1 Каюта с прозорец         5400,00 лв
Каюта с балкон        В1 Каюта с балкон         5860,00 лв
 

Круиз ЦЕНТРАЛНА АМЕРИКА И КАРИБИ (февруари) от София ✈ ☀

МАРШРУТ: МАЯМИ (САЩ), ЯМАЙКА, АРУБА, КОЛУМБИЯ, ПАНАМА, МЕКСИКО, БАХАМИТЕ ✈ ☀
✈ Дата: 05-02-2020   Sold out
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 30.04.2019
 
 

3904 ЛВ
Екзотични круизи, Кариби,
Картахена, Кристобал, Коста Мая, Маями, Оранестад, София,
MSC Divina
15 дни
ПAКЕТНО ПЪТУВАНЕ с включени:
✔  самолетни билети
✔  11 нощувки на борда 5* кораб MSC Divina
✔  изхранване на база пълен пансион
✔  2 нощувки в хотел в Маями
✔  трансфери
✔  пристанищни такси
✔  медицинска застраховка
✔  Екскурзия до Националния парк Everglades 
✔  водач при 15 записани
ПРОГРАМА
ДЕН 1: 05.02.2020 София - Маями
Полет от София до Маями с Турски авиолинии със следното разписание: София – Истанбул 09:50 – 12:10; Истанбул – Маями 15:10 – 20:05 ч. Следва трансфер до хотел Breakwater South Beach, разположен на прочутия Ocean Drive. Настаняване и нощувка.
ДЕН 2: Маями
Закуска.По желание (срещу доплащане) обзорна екскурзия на Маями. Свободно време за плаж и разходка. Нощувка.
ДЕН 3: Маями, отплава в 19:00 ч.
Закуска. Освобождаване на хотела.  Трансфер до пристанище и настаняване на борда на кораба. Отплава в 19:00 ч.
ДЕН 4: Плаване
Свободен ден за отдих и развлечения на борда на кораба.
ДЕН 5: Falmouth, Ямайка, 10:30 – 18:00 ч.
Ямайка е една от най-екзотичните дестинации в света. Ярко слънце, карибски цветове, тюркоазена вода. Това е мястото и на най-малките птици-колибри. А мечта ли ли сте да плувате с делфини? Тук имате възможност да танцувате, пеете и да получите целувка от тези удивителни създадния в естествената им среда. След това може да направим катерене по световно известните речни водопади Dunns- едно спиращо дъха преживяване.
ДЕН 6: Плаване
Свободен ден за отдих и развлечения на борда на кораба.
ДЕН 7: Оранестад, Аруба, 07:00 – 14:00
Обгърнат от тюркоазените карибски води, постоянно гален от слънчеви лъчи и разхлаждан от пасати, островът предлага чудесен климат през цялата година и вълшебни гледки на едни от най-красивите плажове в света, по които съвсем небрежно се разхожда розово фламинго. Каквото и да кажем за острова, едва ли ще бъде достатъчно. Аруба не може да бъде описана, Аруба трябва да бъде видяна.
ДЕН 8: Картахена, Колумбия, 09:00 – 17:00 ч.
Картахена де Индиас - един от най-старите градове в Латинска Америка, главен център на испанските колонизатори и петият по големина град в Колумбия. А перлата в короната е Старият град на Картахена - Сиудад Виеха, където за вас ще се открият гледки на цветни дървени балкони, вътрешни дворове с много цветя, тесни калдъръмени улички, величествени резиденции, столетни църкви и много други.
Само на час път с лодка от града се намират островите Росарио – архипелаг от частни острови, обявени за национален парк, заради красивата си непокътната екосистема. Тук можете да се полюбувате на кристално чистите води на Карибско море, да се гмуркате или пък да релаксирате на плажа Playa Blanca.
ДЕН 9: Колон, Панама, 08:00 - 18:00 ч.
Несъмнено първата асоциация, която човек прави е Панамския канал. Акостирайки в пристанищния град Колон, разположен на входа на Панамския канал откъм Атлантическия океан, имате възможност да плавате с ферибот по канала (срещу доплащане), смятан за един от най-сложните технически проекти, осъществени от човечеството. Но Панама също така може да ви удиви с прекрасна природа.  Почти цялата е покрита с дъждовни гори. Местните джунгли са едни от най-богатите на растения и животни в света. Бихте могли да карате каяк в езерото Батун - най-голямото изкуствено езеро в света или пък се отправете с кану по водите на река Чагрес. Навлизайки в националния парк Чагрес, ще се срещнете с индианците ембера, които ще ви пренесат в съвсем друга култура и епоха с техните цветни оскъдни препаски, изрисувани тела, колоритна музика и танци
ДЕН 10: Плаване
Свободен ден за отдих и развлечения на борда на кораба.
ДЕН 11: Коста Мая, Мексико, 10:30 – 18:30 ч.
Небесносиньо море, златни плажове в живописни заливи, плетеница от канали край брега, а междувремнно в прегръдката на джунглата се крият тайнствени каменни храмове и пирамиди, напомнящи за великата цивилизацията на маите. Отправете се към руините Чакчобен или пък към лагуната Бакалар, наричана още Лагуната на седемте цвята. Местните жители твърдят, че при хубаво време могат да се различат седем различни нюанса на синьото.
ДЕН 12: Плаване
Свободен ден за отдих и развлечения на борда на кораба.
ДЕН 13: Морски Резерват "Ocean Cay", Бахами 09:00-23:00
Това райско кътче в Западните Бахами, е съхранило естествената природа на острова. Ще имате възможност да се насладите на 6 прекрасни плажа и една спокойна лагуна. Можете да изберете как да прекарате деня - в гмуркане и наблюдаване на корали и риби, или да събирате тен на плажа.
ДЕН 14: 18.02.2020 Маями, акостира в 07:00 ч.
Закуска. Освобождаване на кораба и екскурзия до една от най-интересните еко-системи в света – Националният парк Евърглейдс (включена в цената). Ще се качите на въздушна лодка, която ще Ви преведе директно през блатата и местообитанията на животните; ще видите крокодили и алигатори на техен собствен остров и други екзотични екземпляри от този уникален животински и растителен свят. Трансфер до летището за полети със следното разписание: Маями-Истанбул 22:15 – 17:15+1.
ДЕН 15: 19.02.2020 Полет Истанбул - София в 20:10 ч. Каца в София в 20:25 ч
Картахена де Индиас - един от най-старите градове в Латинска Америка, главен център на испанските колонизатори и петият по големина град в Колумбия. А перлата в короната е Старият град на Картахена - Сиудад Виеха, където за вас ще се открият гледки на цветни дървени балкони, вътрешни дворове с много цветя, тесни
калдъръмени улички, величествени резиденции, столетни църкви и много други. 
КРИСТОБАЛ
Несъмнено първата асоциация, която човек прави е Панамския канал. Акостирайки в пристанищния град Колон, разположен на входа на Панамския канал откъм Атлантическия океан, имате възможност да плавате с ферибот по канала (срещу доплащане), смятан за един от най-сложните технически проекти, осъществени от човечеството. Но Панама също така може да ви удиви с прекрасна природа. Почти цялата е покрита с дъждовни гори. Местните джунгли са едни от най-богатите на растения и животни в света. Бихте могли да карате каяк в езерото Батун - най-голямото изкуствено езеро в света или пък се отправете с кану по водите на река Чагрес. Навлизайки в националния парк Чагрес, ще се срещнете с индианците ембера, които ще ви пренесат в съвсем друга култура и епоха с техните цветни оскъдни препаски, изрисувани тела, колоритна музика и танци.
КОСТА МАЯ
Небесносиньо море, златни плажове в живописни заливи, плетеница от канали край брега, а междувремнно в прегръдката на джунглата се крият тайнствени каменни храмове и пирамиди, напомнящи за великата цивилизацията на маите. Отправете се към руините Чакчобен или пък към лагуната Бакалар, наричана още Лагуната на седемте цвята. Местните жители твърдят, че при хубаво време могат да се различат седем различни нюанса на синьото.
МАЯМИ
От безкрайните плажове с палми и VIP резиденциите до малката Хавана, където отвсякъде се усеща латино духът. Маями е парти центърът на САЩ. Навсякъде и по всяко време в града има голямо музикално събитие. Повечето хора свързват този град с Оушън Драйв и Маями Бийч, вероятно заради които тук е произведен и първият слънцезащитен крем в света през 1944. В Маями може да посетите Miami Seacquarium и The Parrot Jungle.
      
ЦЕНИ
* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
КАТЕГОРИЯ     ТИП КАБИНА            ЦЕНА
Bella             Вътрешна каюта     3904,00 лв
Fantastica     Вътрешна каюта     4090,00 лв
Bella             Каюта с прозорец   4244,00 лв
Fantastica     Каюта с прозорец    4465,00 лв
Bella             Каюта с балкон       4754,00 лв
Fantastica     Каюта с балкон       5011,00 лв
ЦЕНАТА  ВКЛЮЧВА:
✔ Самолетен билет за полети София – Маями - София
✔ Летищни такси с включен 1 бр. ръчен и 1 бр. чекиран багаж на човек
✔ 2 нощувки в хотел Breakwater South Beach 4* или еквивалентен
✔ Екскурзия в Everglades National Park
✔ 11 нощувки на база пълен пансион на борда на 5* кораб MSC Divina
✔ пълен пансион за изхранването на борда на кораба на бюфет и в основния ресторант
✔ участие в мероприятията на борда: игри, състезания, търсене на съкровище, турнири, партита, караоке, тематични вечери;
✔ музикалните и театрални представления в театъра; танци и партита са предвидени за всяка вечер от круиза;
✔ всички забавления за децата на възраст между 3-18 години;
✔ ползване на всички съоражения на борда: басейни, шезлонги, кърпи за баня, сауна, турска баня /ако има такава на борда/, джакузи, библиотека, дискотека.
✔ Ежедневен бюлетин в каютата с някои от основните новини и събития на борда;
✔ Трансферите по програмата
✔ Застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 10 000 евро
✔ Водач от агенцията при записани минимум 15 туристи
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
✔ Виза за САЩ: 256 лв. (Подлежи на промяна спрямо курса на деня.)
✔ по желание- съдействие за онлайн попълване на визова анкета - 50 лв.
✔ Допълнителните екскурзии, предложени в програмата
✔ Входни такси за посещаваните обекти
✔ Интернет на борда на кораба (срещу заплащане)
✔ Напитки на борда на кораба
✔ Такса обслужване на кораба - 10 евро/ден/човек
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
✔ Депозит в размер на 300 лева на човек при подписване на договора. След това, клиентът има на разположение 30 дни, за да получи американска виза и да информира туроператора.
✔ Анулации - до 30 дни след подписване на договора при отказ от виза (след представяне на документ от посолството)  200 лв. от сумата за депозита се трансформира във ваучер и може да бъде използвана за закупуването на друго круизно пътуване до една година след подписването на договора. Останалите 100 лв. се губят. При отказ, поради друга причина, се губи цялата стойност на първоначалния депозит.
✔ Доплащане до 50% след получаване на виза (в срок от 30 дни след подписване на договора)
✔ Доплащане до 100% - до 22/11/2019

✔ Цените са валидни до изчерпване на контингентите по полетите и оферираните круизи.
✔ Предложените екскурзии на български език се провеждат при минимум 10 записали се.
✔ Офертата с водач от агенцията е валидна при записани минимум 15 човека.
✔ Агенцията си запазва правото да внася промени по програмата с цел избягване или преодоляване на форсмажорни обстоятелства.
✔ Няма изискване за минимален брой туристи за провеждане на програмата.
✔ Молим преди да пристъпите към резервация да се запознаете с Общите условия и Политиката за поверителност на агенцията.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма задължително изискване за ваксинации по конкретния маршрут.
За Колумбия и Панама се препоръчва ваксина против жълта треска.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Необходимо е българските граждани да пътуват с паспорт, валиден 6 месеца след края на пътуването по този маршрут. 
Необходима е виза за САЩ. Издава се предварително. Агенцията оказва съдействие по желание срещу доплащане.