Круизен пакет ЯПОНИЯ В СЕЗОНА НА ЛИСТОПАДА

ЦЕНИ: от 

4989,00 ЛВ.

 
Дата: 13-10-2020
 
МАРШРУТ: СОФИЯ-ТОКИО-ВАКАЯМА-ХИРОШИМА-МАЦУЯМА-ЧЕДЖУ-ЙОКАИЧИ-ЙОКОХАМА-СОФИЯ
 
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 29.02.2020
 
          
 
ПAКЕТНО ПЪТУВАНЕ с включени:
✔ самолетни билети с включен чекиран багаж
✔ 10 нощувки на борда на MSC Bellissima, пълен пансион
✔ 3 нощувки със закуски в Токио
✔ Обзорна екскурзия в Йокохама
✔ трансфери
✔ застраховка "Помощ при пътуване"
✔ пристанищни такси
✔ представител от агенцията при 10 записани
     
ПРОГРАМА
ДЕН 1:   13.10.2020 София – Токио
Полет от София до Токио от Терминал 2.
ДЕН 2:   14.10.2020 Токио
Кацане в Токио. Трансфер от летището и настаняване в 3* хотел.
ДЕН 3:   15.10.2020 Токио
Шумна, забързана и дружелюбна, столицата Токио ще ви очарова! Възможност за обзорна екскурзия – ще посетим площада и градините пред Императорския дворец, който е бил разрушен по време на Втората световна война и възстановен през 1968 г. Интересна забележителност на екскурзията този ден е посещението на Самурайския парк Хамарико, където майсторски се преплитат съвременната токийска архитектура и традиционния ландшафтен дизайн. Особено място в парка заема черната бреза “куромацу“, посадена още през 1709 г. . Следва футуристичния изкуствен остров Одайба в Токийския залив, до който се стига по живописния Мост на цветната дъга. Именно тук ще се проведат летните олимпийски игри през 2020 година. Ще се разходите по брега и ще видите статуята на свободата – неин умален вариант. Ще посетите Venus Fort – търговски център, изграден така, че да наподобява средновековно европейско селище. Ще имате възможността да се полюбувате на колекция от ретро автомобили и шоу-рума на Toyota.  Екскурзията ще продължи с посещение на храмовия комплекс в историческия квартал Асакуса. където в главната зала на храма се намира оригиналното изображение на Богинята на Милосърдието – Каннон. Разходката ще завърши на уличката на сувенирите Накамиседори.
ДЕН 4:   16.10.2020 Токио
Свободно време да посетите известния кватал Гинза, събрал всички луксозни световни вериги и бутици, рестоанти , картинни галерии, нощни клубове и кафенета. Един квадратен метър земя в този квартал струва около 10 милиона йени, което се равнява на 82 000 евро.
Възможнст за екскурзия до Никко (срещу доплащане) Град Никко е известен с великолепието си и с невероятните будистки храмове. Преди години ге бил религиозен център на района Канто. Най - голямата и интересна забележителност в града - това е храмът Тошогу, който обединява 42 различни структури, 29 от тях с уникални гравюри. Ще преминете по прочутия път Ирохазака, возенето по който дори се предлага като туристическа атракция. „И-ро-ха“ са първите три знака от японската азбука, която била използвана по-рано. Думата „Зака“ пък означава наклон. Самият път е съставен от 48 завоя, колкото са и символите в азбуката. Ето защо пътят е наречен на японските писмени знаци. Всеки завой е обозначен с една от 48-те букви. Въпреки че тесният път постоянно е бил модернизиран през годините, са взети мерки той да запази основния си вид. Ирохазака се състои от две части, които са били построени през 1954 година и 1965 година. Следва посещение на изключително живописния и красив  водопад Кегон. Водният поток тук пада от 97 метра височина, като доста често буйно стичащата се вода е съпроводена от красиво образувалите се дъги, резултат от сблъсъка на водните капки със слънчевите лъчи. Често скалите на водопада Кегон се обагрят също в различни нюанси предимно през пролетното пълноводие, когато туристическия поток тук е най-голям.
ДЕН 5:   17.10.2020 Токио
Закуска. В този ден освобождаме хотела. Предлагаме на желаещите (срещу доплащане) да участват в традиционна чаена церемония. Състои се в ритуализирана подготовка и поднасяне на зелен прахообразен чай в присъствието на гости. Една пълна официална церемония обхваща хранене (чакайсеки) и два чая (коча и усуча). В това време домакинът ангажира цялото си същество в създаването на подходяща обстановка, носеща естетична, интелектуална и физическа наслада и спокойствие на съзнанието на гостите. Следва трансфер и настаняване на кораба.
ДЕН 6:   18.10.2020 Вакаяма, Япония 14:00 – 23:59
В този ден предлагаме допълнителна екскурзия за посещение на Осака - историческата и търговската столица на Япония и вторият по население град в Япония (след Токио). В контраст с древната история на града, днес силно впечатление правят модерните сгради и небостъргачи. Разноцветните им светлини разкриват нощния живот на един съвременен мегаполис. На финала на обиколката, желаещите могат да се възползват от възможността да вечерят традиционна японска кухня.
ДЕН 7:   19.10.2020 Вакаяма, Япония 00:01-15:00
Желаещите могат да посетят най-интересните забележителности в района. Една от тях е Крепостта на Вакаяма, чиято история започва още през 16 в. След като няколко пъти е била разрушавана и възстановявана, в момента е отворена за посещения. Островите Томогашима са друга атракция на Вакаяма. Далеч назад в историята, будистки монаси са ги използвали за шугендо(вид аскетизъм). В края на 18 и началото на 19 в. са използвани за разполагане на военни отбранителни съоръжения – форт, артилерия. Не пропускайте възможността да опитате от традиционната местна храна.
ДЕН 8:   20.10.2020 Хирошима 09:00-02:00 на 21.10.2020
Името на града винаги ще бъде свързвано с атомните бомбардировки през Втората световна война. Въпреки това, противно на очакванията, неговите жители много скоро след трагичните събития се завръщат и започват да го възстановяват. Още през 1974 г населението му се удвоява спрямо предвоенната численост. Със своите музеи, храмове, галерии, градини, днес градът привлича милиони туристи годишно. Една от най-големите забележителности е островът Мияджима или още Ицукушима, по името на шинтоисткия храм, който се намира на него. Изграден върху колове сред водите на залива, при вълнение изглежда, като че ли плава по водата. В града можете да посетите също така и крепостта на Хирошима, датираща от началото на 17 в., градината Шукей-ен, храмовете Митаки-дера и Фудоин. Желаещите могат да се запознаят и със зоологическата градина на Хирошима.
ДЕН 9:   21.10.2020 Мацуяма 07:00 – 19:00
Мацуяма е столицата на префектура Ехиме. В града има няколко места, които задължително трябва да се посетят. Едно от тях е знаменитият в цяла Япония Дого-онсен – спа курорт с термален източник. Това е най-стария спа комплекс в Япония. Историята му започва 3000 години назад. Високото качество на водата, древната традиция и близостта до центъра на града го правят много полулярен. Друга забележителност е замъкът Мацуяама, издигащ се на 132-метров хълм. От там се открива панорамна гледка към целия град и Японско море, а при ясно небе – и към планината Исидзути.
ДЕН 10:   22.10.2020 Плаване
Свободно време за отдих и развлечения на кораба. Насладете се на 2 чисто нови шоу програми на Cirque du Soleil, предназначени специално за гостите на MSC Bellissima!
ДЕН 11:   23.10.2020 Остров Чеджу, Южна Корея 07:00-19:00
Чеджу е остров в южната част на Корея, който в много отношения се различава от вътрешността на страната. В миналото на него са били заточвани изпаднали в немилост държавни служители, а днес е известен курорт, любимо място на младоженци за сватбени пътешествия и на почитатели на голфа от Япония. Наричат го „Хавай на Ориента“. По време на разходката из острова, можете да се насладите на изумрудените води на плажовете Hyupjae и Gumneung, да се отдадете на релакс в парка Hallim, заобиколени от палмови дървета, бонзаи и екзотични растения. Следваща спирка е Музеят на зеления чай. В него ще научите повече за традиционната чаена култура, да вкусите хляб и сладолед със зелен чай.
ДЕН 12:   24.10.2020 Плаване
 Свободно време за отдих и развлечения на кораба.
ДЕН 13:   25.10.2020 Йокаичи, Япония 08:00 – 17:00
В днешния ден ще Ви предложим екскурзия до древната столица на Япония – Киото, считан за най-красивият град в Япония. Тук се намира Императорският дворец, който все още се ползва от японското кралско семейство. Наблизо е замъкът „Нидзо“, просторен комплекс от величествени зали, служил като седалище на шогуните. Навсякъде из хълмистия пейзаж наоколо са пръснати стотици будистки и шинтоистки храмове, произведения на изкуството с хипнотизираща красота, с изящни пропорции и перспектива, заобиколени от градини и горички. Със сигурност ще ви очарова посещението на храма Фушими Инари, известен още и като Храма на хилядата врати. Това е най-посещавания шинтоистки храм в Япония. Построен през 794 г, Една от особеностите му са многобройните статуи на лисици, тъй като се вярва, че те са пратеници на Инари. Друго забележително са уникалните пътеки, направени от многобройни наредени една след друга врати. В този храм се е водила последната битка през 1867 г., която слага край на управлението на шогуните Токугава и военните са свалени от власт. Любопитен факт е, че тук е снимана част от филма „Мемоарите на една гейша“. Посещението на Храма Кинкакуджи, покрит със златни релефни орнаменти и заобиколен от красива японска градина е едно от задължителните неща, които човек трябва да направи в Киото. Разположен в подножието на хълма Кинугаса, Кинкакуджи е прекрасен шедьовър от епохата Муромачи (Muromachi) (14-16 век). Разходка оттук води до храма „Рьоанджи“, чиято малка градина от подравнен бял чакъл и петнайсет камъка е станала   символ на същността на дзен мъдростта. Храмът от епохата Кийомидзу, построен върху стръмен склон, предлага сензационни гледки на Киото от своята дървена платформа. В края на екскурзията ще се разходите пеша в Гион – район в традиционен стил в множество заведения с гейши.
ДЕН 14:   26.10.2020 Йокохама – Токио Освобождаване на кораба след 07:00 ч.
 Екскурзия Йокохама и Камакура(включена в цената). Йокохама е най-големият пристанищен град в Япония и административен център на префектурата Канагава. По време на обзорната екскурзия ще се запознаете с най-големите забележителности на града – традиционната японска градина Sankeien, новия градски център, най-големия чайнатаун в Япония. Ще продължим с посещение на Камакура – една от старите столици на Япония. Градът е известен със своите храмове и втората по големина бронзова статуя на Буда. Посетителите имат възможност да влизат в нея през вход намиращ се на гърба ѝ. Следва трансфер до Летище Ханеда(Токио) за вечерен полет до София.
ДЕН 15:
27.10 София
Кацане в София. Край на програмата.
ЦЕНИ
* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Екскурзиите се провеждат при минимум 15 записани
     КАТЕГОРИЯ    ТИП КАБИНА         ОПИСАНИЕ             ЦЕНА
Вътрешна каюта         I1 Каюта без прозорец         4989,00 лв.
Каюта с прозорец        О1 Каюта с прозорец         5400,00 лв
Каюта с балкон        В1 Каюта с балкон         5860,00 лв