Круиз ВЕНЕЦИАНСКО КОЛЕЛО април 2020 ✈

ЦЕНА: 2861 ЛВ.      Дата: 30-04-2020              9 дни            АДРИАТИКА, ГРЪЦКИ ОСТРОВИ, МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ,
Маршрут: Венеция, Катаколон, Корфу, Котор, Санторини, Атина, Пирея, Бриндиси,
Кораб: MSC Musica

ПАКЕТНО ПЪТУВАНЕ с включени: 
✔ самолетни билети
✔ трансфери
✔ 1 нощувка в хотел в Атина
✔ 7 нощувки на круизен кораб MSC Musica
✔ изхранване на база пълен пансион
✔ пристанищни такси
✔ медицинска застраховка
✔ водач при записани 15 човека

 

ПРОГРАМА
ДЕН 1: 30.04.2020 София – Атина
Полет София – Атина в 06:45 – 08:05 ч. Трансфер до Пирея. Настаняване на борда на кораба. Отплава в 16:30 ч.

ДЕН 2: 01.05.2020 Корфу, Гърция, 12:30 – 18:30 ч.
Възможност за полудневна екскурзия, в която ще се отправите към Канони, където ще имате възможност да видите историческия манастир Влахерна, както и небезизвестният о. Пондикониси наричан още и Миши остров. Погледнато от високо островчето има вид на мишле. Легендата разказва, че този остров представлява останките на кораб превърнат в камък от ядосания Бог Посейдон, след като екипажът го предизвикал, като върнал Одисей в Итака.
Втората спирка от днешната програма ще бъде в стария град на Корфу, където ще имате време да се разходите из старинните му улици и да научите подробности за туристическите забележителности. След това ще се отправим на север за да посетим магическо място с дивата красота, Палеокастрица. Предлагаме ви, ако метеорологичните условия позволяват, да разгледате пещерите в района с помощта на малки традиционни лодки. Сигурни сме, че ще бъдете изненадани от красотата на природата! След това с автобус ще отидем до планината Бела Виста. Това е точка на върха на планината с панорама, която ще спре дъха ви! От там ще видите целия пейзаж на Палеокастрица и ще дегустирате местна гръцка кухня. Следва връщане в Корфу.

ДЕН 3: 02.05.2020 Котор, Монтенегро, 07:00 – 13:00 ч.
Когато се говори за Котор, предимно се визира неговият средновековен старинен град, представляващ приказен лабиринт от тесни калдъръмени улици и площади с неправилна форма, много от които носят интересни имена като площад на млякото или площад на салатата. Бока Которска е уникално място на Адриатическо море. Именно тук морето навлиза в
континенталната част с повече от двадесет и осем километра. В това отношение Бока не отстъпва по красота и дълбочина на фиордите на Норвегия. Нашата обиколка започва с посещение на град Котор, където ще научите неговата история, ще видите и посетите забележителностите, повлияли на историята и развитието на града. Ще видите също и Которския залив.

ДЕН 4: 03.05.2020 Венеция, Италия, 08:30 – 16:30 ч.
Венеция е известен още като „Кралицата на Адриатика“, „Град на водата“, „Град на мостовете“ и „Град на светлината“. Няма друг град като Венеция - има 180 канала, 450 моста и великолепни дворци. Около най-големия от всички - Канале Гранде има над 170 красиви сгради датиращи от XIII до XVIII век. Най- известните забележителности са Площад Сан Марко – Наполеон го нарича „Салонът на Европа”. Тук гълъбите са повече от хората! Морски бриз, красота и много романтика.
Базиликата „Сан Марко” – Шедьовър на византийска архитектура с позлатени мозайки и стенописи от прочути художници. Тук се съхраняват уникални икони, а олтарът представлява златно пано, украсено със скъпоценни камъни. Мостът на въздишките (Ponte dei Sospiri) – За съжаление, мостът не получава името си заради въздишките на влюбените, а заради въздишките на осъдените до живот, отвеждани към затвора. Тук те за последен път са виждали Венеция и морето. Въпреки това днес се носи легенда, че ако се целунете с любимия си пред моста, ще останете заедно завинаги. Мостът Риалто – За да може гондолите да минават свободно под него, мостът извива изящно снагата си.
Намира се точно в сърцето на града по средата на Канале Гранде, и е център на
търговската зона на Венеция.

ДЕН 5: 04.05.2020 Бриндиси, Италия, 13:30 - 19:30 ч.
Само на 80 км от пристанището се намира известното градче Алберобело – една странна и живописна дестинация. Градчето е включено в списъците на ЮНЕСКО, заради характерните за района на Пулия трули – бели къщички с конусообразни покривчета, често декорирани с бели символи. Историята си градчето води от 16-ти век, когато една фамилия местни владетели във феодалната система, с цел да избегнат плащане на такси имущество към краля, нареждат на своите селяни да строят къщите си без хоросан, за да може лесно да бъдат събаряни, в случай на кралска проверка. Естествено след няколко такива проверки и събаряния, селяните се противопоставили и през 18-ти век успели да си извоюват статут „кралско“ селище и да се освободят от капризите на местните лордове.
Разходете се по уличките му, отрупани с трули, напазарувайте сувенири от местните и си направете интересни снимки. В градския музей - красива сграда от 10 комбинирани трули - можете да видите няколко стаи, които пресъздават някогашния начин на живот на местните.

ДЕН 6: 05.05.2020 Катаколон, Гърция, 11:00 – 18:00 ч.
Само на час път от Катаколон се намира Олимпия – домът на древните олимпийски игри. Според гръцката митология Олимпия е построена от бог Зевс. Тя води началото си от неолитната ера и е най-важният религиозен, политически и спортен център по онова време. Ще имате възможност да видите руините от Храма на Зевс, хиподрума, стадиона и други.

ДЕН 7: 06.05.2020 Санторини, Гърция, 08:00 – 17:00 ч.
Предлагаме ви да посетим едно от най-живописните градчета на Санторини, а именно Иа. Красотата му е несравнима. Със сигурност сте виждали на снимка комбинацията от бяло и синьо на къщите и църквите с рапръснати розови цветя навсякъде по улиците. Тук можете да се разхождате по тесните улички, оставяйки се на спокойната атмосфера, която се носи във въздуха, да посетите малките магазинчета и галерии и да се пуснете по крайбрежната алея, обсипана с таверни, за да похапнете морски деликатеси.

ДЕН 8: 07.05.2020 Пирея, Гърция, акостира в 07:30 ч.
Освобождване на кораба и трансфер от Пирея до хотел в централната част на Атина. Възможност за обзорна екскурзия. Предлагаме да разгледате Атина- столица и най-голям град на Гърция.
Атина носи името на гръцката богиня Атина, която е била пазител на града. Намира се в Централна Гърция и е икономически, политически и управленчески център на страната. Гръцката столица е известна по целия свят като люлка на една велика цивилизация и мястото, където са се родили демокрацията, науката и философията. Забележителностите в града са много. По време на днешната обиколка ви предлагаме да посетите, може би една от най-интересните забележителности - Акрополът - храма на богинята Атина. Акрополът в Атина е най-известният запазен акропол в Гърция и датира още от Микенската епоха (II хил. пр. Хр.). Ще разгледате и туристическия квартал “Плака”.
Настаняване в хотела и нощувка.

ДЕН 9: 08.05.2020 Атина – София
Освобождаване на хотел. Трансфер до летище за полет Атина - София 08:30 - 09:50.

ЦЕНИ
* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!

   КАТЕГОРИЯ     ТИП КАБИНА          ОПИСАНИЕ     ЦЕНА
Bella Каюта с прозорец с ограничена видимост    2861 лв.
Fantastica Каюта с балкон      3246 лв.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
✔ Самолетен билет за полети София-Атина-София
✔ Летищни такси с включен 1 бр. голям ръчен багаж
✔ 1 нощувка в хотел в Атина
✔ Всички трансфери по програмата
✔ Пристанищни такси
✔ 7 нощувки на борда на кораб MSC Musica
✔ Празнична гала вечеря
✔ Пълен пансион на кораба: закуска, обяд и вечеря
✔ Ползване на всички съоражения на борда: басейни, шезлонги, джакузи, библиотека, дискотека.
✔ Ежедневен бюлетин в каютата с някои от основните новини и събития на борда;
✔ Застраховка “Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро
✔ Водач от агенцията при записани минимум 15 човека

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
✔ Допълнителните екскурзии, предложени в програмата
✔ Входни такси за посещаваните обекти
✔ Интернет на борда на кораба (срещу заплащане)
✔ Напитки на борда на кораба
✔ Доплащане на медицинска застраховка за лица над 64 г.:
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
✔ Потвърждаване на резервация с 50% депозит за резервации направени преди 14.02.2020
✔ Доплащане до 100% на 14.02.2020
✔ или 100% плащане за резервации направени след 14.02.2020

✔ Цените са валидни до изчерпване на контингентите по полетите и оферираните круизи.
✔ Предложените екскурзии на български език се провеждат при минимум 10 записали се.
✔ Офертата с водач от агенцията е валидна при записани минимум 10 човека.
✔ Агенцията си запазва правото да внася промени по програмата с цел избягване или преодоляване на форсмажорни обстоятелства.
✔ Няма изискване за минимален брой туристи за провеждане на програмата.
✔ Молим преди да пристъпите към резервация да се запознаете с Общите условия и Политиката за поверителност на агенцията.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма задължително изискване за ваксинации по конкретния маршрут.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Необходимо е българските граждани да пътуват с лична карта или паспорт, валидни 6 месеца след края на пътуването по този маршрут.

 

Почивка на о.Закинтос 2020

Цена: от 315 лв                                         
Дати: 09.06.2020 - 14.06.2020                   
15.09.2020 - 20.09.2020                   
22.09.2020 - 27.09.2020                             
 
София - Закинтос – Банана Бийч – залива Лагана - София
 
Със зелените си хълмове, покрити с цветя през пролетта и началото на лятото, с белите скали, надвиснали над тюркоазената вода, и с някои от най-красивите плажове о. Закинтос е една от най- популярните туристически дестинации в Гърция.
 
                                 

1 ден: Отпътуване от пл. Руски паметник, гр. София в 19:00 часа. по маршрут София - Кулата - Солун - Патра - Килини - остров Закинтос.
 
2 ден: Преминаване през моста Рио-Антирио на полуостров Пелопонес. От пристанище Килини с ферибот се отива към остров Закинтос. Пристигане около обяд в хотела. Свободен ден за почивка. По желание и срещу допълнително заплащане привечер разходка в столицата град Закинтос.
Пешеходна разходка с екскурзовод на български език в столицата Закинтос около: площад „Соломос” с прекрасните сгради, отразяващи типичната атмосфера на Закинтос; Византийският музей и Градската библиотека; Храмът на Дионисиос Соломос - едни от най-почитаните гръцки поети. Свободно време за разходка из града, вечеря и закупуване на сувенири. Нощувка.
 
3 ден: След закуска, по желание и срещу допълнително заплащане целодневен круиз по  крайбрежието на острова с кораб. От столицата Закинтос с круизен кораб се минава покрай източните брегове с неповторимите плажове и курортите Циливи, Планос и Аликес, след това ще се докоснете до красотата на тюркоазените води на „Сините пещери”. Круиза продължава покрай Агиос Николас Волимес, второто пристанище на Закинтос. Точно преди първата спирка се достига и най-северната точка на острова - нос Скинари, от където се продължава към световно известния залив Навагио, който дължи името си на круширалия през 1983г. търговски кораб, превозвал контрабанда. Тук следва 1 час пауза за плаж и снимки. Отплаване на обратно, втора спирка "Сините пещери", покрай които вече минахме. Пауза за плуване, снимки и скачане от кораба около 45 минути. По-добрите и смели плувци могат да разгледат красотата на пещерите и от още по-близо. След тази почивка кораба продължава към Ксигия беий, плаж известен с лековитите си води, богати на сяра. Там отново се прави около 45 минути почивка за плаж и снимки. Отплаване към пристанището в гр. Закитнос. Прибиране в хотела след 18:00 ч. Свободно време. Нощувка.
 
4 ден: Закуска. Свободен ден или по желание и срещу допълнително заплащане посещение на най-известната и голяма фабрика за зехтин на острова - Aristeon Olive Press & Museum с екскурзовод на български език. Ще се запознаете с процеса на производство на зехтина и други продукти от маслиновата суровина.  Възможност за закупуване на зехтин и  други продукти.След което ще се отправите към един от незабравимите плажове на острова - Банана Бийч, където ще можете да се насладите на кристалните води на Йонийско  море. Банана Бийч разполага с  различни водни спортове и няколко бийч бара. Плажната ивица е широка, с мек пясък и плитка синьо-зелена вода. Предпочитано място от всички туристи. Свободно време за плаж. Връщане в хотела вечерта.Нощувка.
 
5 ден: Закуска. Свободен ден или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до залива Лагана за разходка с корабче в търсене на костенурките – Карета и плаж. Един от най-големите плажове на Гърция се намира в залива Лагана. Той е и естествено местообитание на средиземноморските костенурки Карета. По време на разходата с лодка възможност за гмуркане и плуване. След това свободно вереме за разходка из курортното градче Лагана и плаж. Връщане в хотела вечерта. Нощувка.
 
6 ден: Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София, пл. Руски паметник вечерта.
 
Задължителни такси:
* пътни и гранични такси - 30 евро/60 лева на човек (заплащат се в офиса на фирмата с окончателната вноска)
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела; информация ТУК
 
Обща промоционална цена на пътуването:
09.06 - 14.06.2020г.; 15.09 – 20.09.2020 г.; 22.09 – 27.09.2020 г. –  375 лв /осн.пакет + пътни такси/възрастни; 275 лв /осн.пакет + пътни такси/деца от 2 до 12 год.
 
Общата цена включва:
* транспорт от и до София с автобус
* 4 нощувки в хотел 3*** или подобен
* 4 закуски на блок маса
* медицинска застраховка с покритие 2000 евро
* представител на фирмата, придружаващ групата.

                                 

Допълнителни услуги по желание:
* вечерна разходка в столицата Закинтос - 5 евро (при минимум 15 човека)
* целодневен круиз по крайбрежието на острова с кораб –  30 евро на възрастен;25 евро на дете от 2 до 12 г.  (при минимум 20 човека)
* посещение на фабрика за зехтин и плажа Банана Бийч – 10 евро(при минимум 20 човека)
* екскурзия до залива Лагана за разходка с корабче в търсене на костенурките – Карета и плаж – 25 евро(при минимум 20 човека)
* доплащане за единична стая – 20 евро на вечер
* възможност за избор на седалка – информация за доплащанията.
* медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност  - 12 лв., за лица над 65 г.-24 лв
* застраховка отмяна на отпътуването
 
Депозит: 100 лв.
Доплащане: 15 дни преди датата на отпътуване
 
Необходими документи:
* лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.
Забележка:
Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса.  Агенцията не гарантира допълването на непълни групи. Срок за уведомяване на туристите за не постигнат минимум – 7 дни преди датата на заминаване. Няма специфични медицински и санитарни изисквания. Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 

Почивка в Агиокампос и остров Скиатос 2020

Почивка в подножието на планината Пелион - земята на кентаврите и Круиз до остров Скиатос  
 
Агиокампос е курортно селище на брега на Егейско море разположен на 50 км от град Лариса в областта Тесалия. Живописното му разположение, очарователната природа, чистият морски бряг награден със Син Флаг, спокойствието и гостоприемството на местните хора ще ви предразположат към една прекрасна почивка. В близост се извисява и известната от гръцката митология планина Пелион - родното място на Кентавъра Хирон - учител на много древногръцки герои като Язон, Ахил, Тезей и Херакъл.
1 ден – София – Агиокампос
Отпътуване от София в 7.00 ч от площад “ Александър Невски “ по маршрут София –Солун – Агиокампос (480 км). Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
2 ден – Агиокампос
Закуска. Свободен ден за почивка, плаж и забавления. Вечеря. Нощувка.
3 ден – Целодневен круиз до остров Скиатос (с възможност за плаж)
Закуска. Свободен ден за почивка. По желание целодневен круиз до остров Скиатос. Отпътуваме от хотела. В 09:00 часа ще се качим на круизия кораб. Капитанът на кораба приветства туристите и ще обяви програмата по маршрута. По време на пътуването ни до остров Скиатос за доброто настроение ще се грижи екипажа на кораба с традиционни танци и забавления. След като пристигнем на острова, корабът ще остане около 3 часа на пристанището на гр. Скиатос. Ще имаме свободно време за посещение и разглеждане на столицата, за разходка и да опитаме местни ястията в колоритните таверни около пристанището, както и да се насладим на прекрасните гледки към полуостров Бурци, който разделя пристанището на Скиатос на две части. В 14:45 корабът отпътува за Кукунариес – най-големият и красив пясъчен плаж. Ще имаме възможност за плуване в кристалното синьо море, напитка под сянката на боровете, които буквално свършват там, където започва пясъка и морето. Ще имаме свободно време около 2 часа, след което отпътуваме обратно. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
4 ден – Агиокампос
Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Вечеря. Нощувка.
5 ден – Волос и Планината Пелион
Закуска. Свободен ден за почивка, или по желание и срещу допълнително доплащане екскурзия до Волос и Пелион. След закуска ще отпътуваме към гр. Волос и планината на кентаврите. Градът е столица и икономически център на префектура Магнисия, разположен на източното крайбрежие, в подножието на планината Пелион. Основан е в средата на 19 век. Днес Волос е оживен пристанищен град с прекрасна гледка към морето, гористи склонове и зелените долини. По време на обиколката ще видим макета и възстановеният кораб на Аргонавтите, катедралата „Св. Никола“ от 19 в., пристанището на Волос. Свободно време за разходка и обяд. Ще преминем през Портария - Кралицата на Пелион. Чаровното селище Портария, е един от най-популярните туристически курорти в Гърция, калдъръмените улички, заобиколени от дворове, отрупани в цвят - пленяват посетителите. Продължаваме към селището Макриница, където е втората ни спирка. Манастирът Панагия е построен през първата половина на 13 век и е сред най-значимите религиозни центрове на региона. Разглеждане на традиционното селище, което е съхранило своите къщи с покрви от каменни плочи. Нарича се още „Балконът на Пелион“, тъй като от там ще се насладите на най-красивата гледка към Пагаситския залив и Волос. Ще се разходим на площада с големите чинари и ще посетим църкватa Йоан Предтеча. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
6 ден – Метеора и скалните манастири
Закуска. Свободен ден за почивка, плаж или по желание целодневна екскурзия до скалните манастири Метеора (140 км). Отпътуваме от хотела. По пътя ще минем покрай градовете Лариса и Трикала. Пристигане при скалните манастири Метеора – наричани още „осмото чудо на света”. Ще посетим два от манастирите, разположени върху скалите, които сякаш са извисени към небето. Метеорските манастири са под закрилата на ЮНЕСКО. Свободно време в Каламбака – селцето, сгушено в подножието на скалите, където ще имаме време за обяд и разходка. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
7 ден – Агиокампос
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.
8 ден – Агиокампос – София
След закуска отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
                                            
8 дни, 7 нощувки, 7 закуски, 7 вечери                                                                
Маршрут: СОФИЯ - КУЛАТА - СОЛУН – АГИОКАМПОС - СОФИЯ
 

Hotel GOLDEN BEACH 3* http://www.gbh.gr

На човек в
двойна стая

Трети възрастен
в стая

Единична стая

Дете от 0–11,99 г. с двама възрастни
в стая

21.06.2020 - 28.06.2020

560 лв.

420 лв.

820 лв.

380 лв.

28.06.2020 - 05.07.2020

565 лв.

430 лв.

830 лв.

380 лв.

05.07.2020 –12.07.2020

610 лв.

450 лв.

860 лв.

380 лв.

12.07.2020 – 19.07.2020

670 лв.

520 лв.

955 лв.

380 лв.

19.07.2020 – 26.07.2020

670 лв.

520 лв.

955 лв.

380 лв.

26.07.2020 – 02.08.2020

670 лв.

520 лв.

955 лв.

380 лв.

02.08.2020 – 09.08.2020

670 лв.

520 лв.

955 лв.

380 лв.

09.08.2020 – 16.08.2020

670 лв.

520 лв.

955 лв.

380 лв.

16.08.2020 – 23.08.2020

670 лв.

520 лв.

955 лв.

380 лв.

23.08.2020 – 30.08.2020

630 лв.

470 лв.

890 лв.

380 лв.

30.08.2020 – 06.09.2020

610 лв.

450 лв.

860 лв.

380 лв.

06.09.2020 – 13.09.2020

560 лв.

420 лв.

820 лв.

380 лв.

13.09.2020 – 20.09.2020

560 лв.

420 лв.

820 лв.

380 лв.

20.09.2020 – 27.09.2020

560 лв.

420 лв.

820 лв.

380 лв.

Забележка: от 01.01.2018 в Гърция се въвежда „градска такса“ - за 3* хотели тя е 1.50 евро на стая на ден! Таксата се заплаща на рецепцията на хотела, лично от гостите му.
Пакетната цена включва:
- транспорт с лицензиран автобус 3*
- пътни и магистрални такси
- 7 нощувки в хотел Golden Beach 3+*
- 7 закуски
- 7 вечери
- безплатен Wi-Fi на територията на хотела
- безплатни шезлонги и чадъри на басейна
- медицинска застраховка с асистънс на “Bulstrad Life Vienna Insurance Group” за лица до 70 г. покритие 5000 euro
- екскурзовод/ водач от фирмата организатор
* Доплащане за застраховка на лица от 71 г. до ненавършени 80 г. – 13 лв.
* Доплащане за стая изглед море – 70 лв за целия престой
** Чадъри и шезлонги на плажа – срещу напитка
Пакетната цена не включва:
- Екскурзията до Волос и планината Пелион – 25 евро възрастен / 15 евро дете (при минимум 20 туриста)
- Круиз до остров Скиатос – 35 евро възрастен / 22 евро дете (при минимум 20 туриста)
- Екскурзия до Метеора – 23 евро възрастен / 10 евро дете (при минимум 20 туриста)
- Входни такси на музеи и туристически обекти по програмата
- разходи от личен характер
Условия за резервация:
- Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди датата на отпътуване.
- Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
- Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.
- Няма визови, санитарни и медицински изисквания.
- Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт; за деца до 18 г,. пътуващи с един или без родител, нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители!
- Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата
- Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗАД „Армеец“, или “Bulstrad Life Vienna Insurance Group”.
Условия за анулация:
- В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
- при наличие на повече от 30 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
- от 29-ия до 20 – ия календарни дни преди датата на заминаване се удържа 100% от внесеният депозит;
- от 20-ия до 10 - ия календарен ден преди датата на заминаване се удържа 75% от общата цена на организираното пътуване;
- под 10 календарни дни се удържа 100% от стойността на организираното пътуване.
 
Информация за хотела: Hotel GOLDEN BEACH 3* - http:/www.gbh.gr/
Местоположение: Крайбрежното селище Агиокампос се намира на брега на Егейско море и на 50 км от град Лариса- четвърти по големина в Гърция. Плажът на Агиокампос е пясъчен с много малки камъчета, кристално чисти води и е награден със Син флаг. Агиокампос заедно с плажовете Сотирица и Велика достигат 14 километрова ивица. Тя е една от най-красивите и най-популярната плажна ивица в Централна Гърция. Хотелът е на първа линия. Естествената красота на района, безкрайният плаж, искрящото чистото море и вечнозелената планина, очароват гостите на Golden Beach Hotel. Хотелът разполага с 68 напълно оборудвани стаи с всички удобства за вашия комфорт и удоволствие
Услуги: На разположение на гостите са: безплатен паркинг, Ресторант с гръцка и интернационална кухня,
Lounge - Bar Veranda където гостите могат да се отпуснат и да се насладят на невероятната гледка от външните веранди, безплатен Wi-Fi в ресторанта, лобито и стаите, многофункционална зала с пълна аудиовизуална система, плувен басейн и бар на басейна, шезлонги, кафе-снек бар.
Стаи: Всички стаи са комфортно обзаведени и обурудвани с телефон, телевизор с плосък екран 32 ", климатик, мини бар, безплатен интернет / Wi Fi достъп, сейф, баня, козметика за баня, кърпи сешоар.
Застраховка „Отмяна от пътуване“ предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.
Допълнителни екскурзии:
- Екскурзията до Волос и планината Пелион – 25 евро възрастен / 15 евро дете (при минимум 20 туриста)
- Круиз до остров Скиатос – 35 евро възрастен / 22 евро дете (при минимум 20 туриста)
- Екскурзия до Метеора – 23 евро възрастен / 10 евро дете (при минимум 20 туриста)
- Входни такси на музеи и туристически обекти по програмата
- разходи от личен характер

Средиземноморски круиз + Атина

Атина -  Миконос (Гърция), Кушадасъ (Турция),
Патмос (Гърция), Санторини (Гърция), Пирея (Гърция)                    
Предлагаме специална 5-дневна програма с 1 нощувка в Атина и с круиз от пристанището на Пирея с посещение на космополитният остров Миконос, историческия Кушадасъ, красивият остров Патмос, вратата на Крит, Ираклион и накрая незабравимия и романтичен остров Санторини. Насладете се на безгрижни 5 дни и оставете останалото да го направим ние за вас.
Вашият круизен кораб e удобен и луксозен, с безупречно обслужване, познат на гръцкия пазар, който ще задоволи и най-взискателния пътник.
Дати: 21.05.2020 до 25.05.2020г
          28.05.2020 до 02.06.2020г. 

                                                            (Заминаве на: 21.05.20г. и 28.05.2020г.)

Категория на каютата

Цена на 1 човек

Цена за 2-ри човек

Цена на 3-ти човек

Цена на 4-ти човек

Единична каюта

• IA, Standard Вътрешна каюта

1132 лв.

1132 лв.

988 лв.

988 лв.

1294 лв.

• IB, Standard Вътрешна каюта

1204 лв.

1204 лв.

988 лв.

988 лв.

1390 лв.

• IC, Superior Вътрешна каюта

1258 лв.

1258 лв.

988 лв.

988 лв.

1450 лв.

• ΧΑ, Standard Външна каюта

1298 лв.

1298 лв.

988 лв.

988 лв.

1518 лв.

• ΧΒ, Superior Външна каюта

1338 лв.

1338 лв.

988 лв.

988 лв.

1546 лв.

• XC, Premium Външна каюта

1358 лв.

1358 лв.

988 лв.

988 лв.

1580 лв.

• SJ, Junior Суита

1996 лв.

1996 лв.

988 лв.

988 лв

2964 лв.

• SB, Суита с балкон

2302 лв.

2302 лв.

988 лв.

988 лв.

3508 лв.

• SG, Голяма суита с балкон

2590 лв.

2590 лв.

988 лв.

988 лв.

3962 лв.

Цените включват:

 Транспорт с комфортен автобус от София – Атина/Пирея –София
 1 нощувка със закуска в Атина в хотел 3*
 3 нощувки на круизния кораб в каюта по ваш избор
 Пълен пансион и занимания (йога, танци и др.) по време на круиза
 Услуги от персонала на круизния кораб
 Неограничено потребление на местни алкохолни и безалкохолни напитки на кораба
 Пристанищни такси, такса гориво, бакшиш
 Организирана екскурзия в Кушадасъ до Древен Ефес през вековете - елинистичен и римски
 Организирана екскурзия в Крит / Минойският дворец на Кносос - 1-ва европейска цивилизация
 Автомобилен транспорт от новото пристанище Миконос до Хора и връщане
 Включени награди
 Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” и покритие 10 000 евро, лица до 5г. и над 64г. имат доплащане /;
 Водач от фирмата организатор

 Цените не включват:
 Допълнителни екскурзии по избор
 Разходи от личен характер;
 Допълнителни услуги (СПА, комуникации и др.);  
 Хазарт;
 Начисляване на допълнителна горивна такса при необходимост.
 
Начин на плащане:
 50% от общата стойност на пътуването са дължими при потвърждение на онлайн заявката за резервация или при сключване на договор в офиса Остатъкът от сумата се дължи не по-късно от 45 дни преди началната дата на пътуването.
 Плащането може да се извърши  по банков път на посочените в потвърждението/договора банкови сметки.
Срещу допълнително заплащане предлагаме:
*Възможност за трансфер с кола /мин. 3 -ма човека/ София – Атина, Пирея - София - цена: 240 лв. на човек
*Възможност за организиране на самолетно пътуване до Атина с директен полет на Ryanair или Wizzair.
*При пътуване със самолет, възможност за резервиране на междинни нощувки в град Атина и трансфери от летището до пристанище Пирея.
- Деца от 3 месеца до 1.99 г. заплащат 200 евро
- Дете от 2 до 11.99 г. настанено с двама възрастни попитай за цена?
Забележка: За туристи, желаещи да ползват програмата със собствен транспорт – от цената се приспадат  130.00 лв
 
ПРОГРАМА
 
1 ДЕН /четвъртък/ -  Отпътуване от София в 06:00 часа от площад Александър Невски  с дневен преход до Атина. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.
2 ДЕН /петък/ -  Закуска. Отпътуване до пристанище Пирея за чекиране и настаняване на борда на круизния кораб Celestyal Olympia. В 11:30ч. корабът отплава за остров Миконос. Туристите могат да се забавляват с анимационната програма на борда. В 18:00ч. часа акостиране на новото пристанището на остров Миконос. Трансфер до столицата Хора. В 23:00ч. корабът отплава за Кушадас, Турция. Вечеря и нощувка на борда. 
3 ДЕН /събота/ - Закуска. В 07:00 ч.  пристигане в Кушадасъ с престой до 13:00 ч. и включена екскурзия до гр. Ефес. След Кушадасъ отплаване за остров Патмос, Гърция.Пристигане в 16:30ч..Свободно време на острова до 21:30ч.. Вечеря и нощувка на борда.
4 ДЕН /неделя/ - Закуска. В 07:00 ч. корабът акостира на остров Крит с екскурзия до Кносос –влиза в цената. Свободно време. В 21:00 ч. отплаване за остров Санторини. Акостиране в 16:30ч. . Свободно време. Отплаване в 21:30ч..Вечеря на борда. Нощувка.
5 ДЕН: /понеделник/ -  В 07:00 корабът акостира на пристанище Пирея. Отпътуване  за София с автобус. Пристигане вечерта
 
     
 
Допълнителни условия и информация:
Необходими документи за пътуване:лична карта и валиден международен паспорт /за Кушадасъ,Турция/, изтичащ след не по-малко от 6 месеца от датата на приключване на пътуването. Деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето. 
За да има групата български водач се изискват минимум 20 записани човека.
МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 25
Срок на уведомление при несъбран минимален брой туристи 25 дни.
 
Инфорнация за кораба Celestyal Olympia
Круизният кораб Celestyal Olympia дава ново измерение на пътуването в Егейско море и представлява абсолютно вечните стойности на Олимпия, които са в съответствие с  гръцката идентичност. С капацитет за 1664 пътници, той разполага с 9 палуби, достъпни за обществеността в 725 удобни и привлекателни каюти. Луксозните 21 апартамента, 9 с балкон, могат да задоволят и най-взискателните пътници. 3-те ресторанта на круизния кораб ви канят да се насладите на богата гръцка и средиземноморска кухня, която ви дава друго измерение на кулинарните си изкушения. Чудесно фоайе за забавления, много салони за кафе, с изглед към морето, казино Royale, за да опитате късмета си, 5 бара, за да се насладите на питие, баскетболна фитнес зала, тенис на маса и здравен център. красота за подобряване на вашето здраве и естетика. На разположение е детска площадка за вашите детски забавления, безмитни магазини, библиотека за четене на моменти и интернет кът, за да не пропуснете комуникацията си.
 
                    
 
Подробно описание на каютите
Всички каюти и апартаменти на Celestyal Olympia имат баня с душ, мивка, централна климатизация, телефон, телевизор, сейф и сешоар. Всички суити разполагат и с хладилник. Разликата в категориите на каютите се различава в разположението им на палубите на круизните кораби
 
Стандартнa вътрешнa каюта (клас IA, IB)      
                   
    
2 ниски легла, баня с душ.
Каютата също има 3-то и 4-то легла.
 

Супериорна вътрешна каюта (Cat IC)
 

2 ниски легла, баня с душ.
Разполага с 3-то и 4-то легла.

 
Премиум вътрешна каюта (ID)
 

2 ниски легла, баня с душ.
 
Вътрешен делукс (Cat IE, IF)
 

2 ниски легла, баня с душ.
 
Стандартна външна каюта (ATHEX)
 

Каюта с прозорец с 2 ниски легла, баня с душ.
 Има също 3-то легло.
 
Изключително открито с илюминатор (кат. XB)

Задна каюта с 2 ниски легла, баня с душ.
Има също 3-то легло.
 
Premium Outdoor (Cat XC, XD)
 

Каюта с прозорец с 2 ниски легла, баня с душ.
Разполагат и с трето легло.
 
Открит делукс (Cat XE, XF)
 

Каюта с прозорец с 2 ниски легла, баня с душ.
Разполагат и с трето легло.
 
Джуниър суит с прозорец (SJ Cat.)
 

Джуниър суит с прозорец. Разполага с 2 ниски единични легла или двойно
легло, разтегателен диван, баня с вана или душ.
 
Суит с балкон (Cat SB)
 

Суит със самостоятелен балон. Разполага с двойно легло,
разтегателен диван, баня с вана и / или душ.

 
Гранд суит с прозорец (Cat GS)
 

Суит със самостоятелен балон. Разполага с двойно легло,
разтегателен диван, баня с вана и / или душ.