Круиз ВЕНЕЦИАНСКО КОЛЕЛО април 2020 ✈

ЦЕНА: 2861 ЛВ.      Дата: 30-04-2020              9 дни            АДРИАТИКА, ГРЪЦКИ ОСТРОВИ, МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ,
Маршрут: Венеция, Катаколон, Корфу, Котор, Санторини, Атина, Пирея, Бриндиси,
Кораб: MSC Musica

ПАКЕТНО ПЪТУВАНЕ с включени: 
✔ самолетни билети
✔ трансфери
✔ 1 нощувка в хотел в Атина
✔ 7 нощувки на круизен кораб MSC Musica
✔ изхранване на база пълен пансион
✔ пристанищни такси
✔ медицинска застраховка
✔ водач при записани 15 човека

 

ПРОГРАМА
ДЕН 1: 30.04.2020 София – Атина
Полет София – Атина в 06:45 – 08:05 ч. Трансфер до Пирея. Настаняване на борда на кораба. Отплава в 16:30 ч.

ДЕН 2: 01.05.2020 Корфу, Гърция, 12:30 – 18:30 ч.
Възможност за полудневна екскурзия, в която ще се отправите към Канони, където ще имате възможност да видите историческия манастир Влахерна, както и небезизвестният о. Пондикониси наричан още и Миши остров. Погледнато от високо островчето има вид на мишле. Легендата разказва, че този остров представлява останките на кораб превърнат в камък от ядосания Бог Посейдон, след като екипажът го предизвикал, като върнал Одисей в Итака.
Втората спирка от днешната програма ще бъде в стария град на Корфу, където ще имате време да се разходите из старинните му улици и да научите подробности за туристическите забележителности. След това ще се отправим на север за да посетим магическо място с дивата красота, Палеокастрица. Предлагаме ви, ако метеорологичните условия позволяват, да разгледате пещерите в района с помощта на малки традиционни лодки. Сигурни сме, че ще бъдете изненадани от красотата на природата! След това с автобус ще отидем до планината Бела Виста. Това е точка на върха на планината с панорама, която ще спре дъха ви! От там ще видите целия пейзаж на Палеокастрица и ще дегустирате местна гръцка кухня. Следва връщане в Корфу.

ДЕН 3: 02.05.2020 Котор, Монтенегро, 07:00 – 13:00 ч.
Когато се говори за Котор, предимно се визира неговият средновековен старинен град, представляващ приказен лабиринт от тесни калдъръмени улици и площади с неправилна форма, много от които носят интересни имена като площад на млякото или площад на салатата. Бока Которска е уникално място на Адриатическо море. Именно тук морето навлиза в
континенталната част с повече от двадесет и осем километра. В това отношение Бока не отстъпва по красота и дълбочина на фиордите на Норвегия. Нашата обиколка започва с посещение на град Котор, където ще научите неговата история, ще видите и посетите забележителностите, повлияли на историята и развитието на града. Ще видите също и Которския залив.

ДЕН 4: 03.05.2020 Венеция, Италия, 08:30 – 16:30 ч.
Венеция е известен още като „Кралицата на Адриатика“, „Град на водата“, „Град на мостовете“ и „Град на светлината“. Няма друг град като Венеция - има 180 канала, 450 моста и великолепни дворци. Около най-големия от всички - Канале Гранде има над 170 красиви сгради датиращи от XIII до XVIII век. Най- известните забележителности са Площад Сан Марко – Наполеон го нарича „Салонът на Европа”. Тук гълъбите са повече от хората! Морски бриз, красота и много романтика.
Базиликата „Сан Марко” – Шедьовър на византийска архитектура с позлатени мозайки и стенописи от прочути художници. Тук се съхраняват уникални икони, а олтарът представлява златно пано, украсено със скъпоценни камъни. Мостът на въздишките (Ponte dei Sospiri) – За съжаление, мостът не получава името си заради въздишките на влюбените, а заради въздишките на осъдените до живот, отвеждани към затвора. Тук те за последен път са виждали Венеция и морето. Въпреки това днес се носи легенда, че ако се целунете с любимия си пред моста, ще останете заедно завинаги. Мостът Риалто – За да може гондолите да минават свободно под него, мостът извива изящно снагата си.
Намира се точно в сърцето на града по средата на Канале Гранде, и е център на
търговската зона на Венеция.

ДЕН 5: 04.05.2020 Бриндиси, Италия, 13:30 - 19:30 ч.
Само на 80 км от пристанището се намира известното градче Алберобело – една странна и живописна дестинация. Градчето е включено в списъците на ЮНЕСКО, заради характерните за района на Пулия трули – бели къщички с конусообразни покривчета, често декорирани с бели символи. Историята си градчето води от 16-ти век, когато една фамилия местни владетели във феодалната система, с цел да избегнат плащане на такси имущество към краля, нареждат на своите селяни да строят къщите си без хоросан, за да може лесно да бъдат събаряни, в случай на кралска проверка. Естествено след няколко такива проверки и събаряния, селяните се противопоставили и през 18-ти век успели да си извоюват статут „кралско“ селище и да се освободят от капризите на местните лордове.
Разходете се по уличките му, отрупани с трули, напазарувайте сувенири от местните и си направете интересни снимки. В градския музей - красива сграда от 10 комбинирани трули - можете да видите няколко стаи, които пресъздават някогашния начин на живот на местните.

ДЕН 6: 05.05.2020 Катаколон, Гърция, 11:00 – 18:00 ч.
Само на час път от Катаколон се намира Олимпия – домът на древните олимпийски игри. Според гръцката митология Олимпия е построена от бог Зевс. Тя води началото си от неолитната ера и е най-важният религиозен, политически и спортен център по онова време. Ще имате възможност да видите руините от Храма на Зевс, хиподрума, стадиона и други.

ДЕН 7: 06.05.2020 Санторини, Гърция, 08:00 – 17:00 ч.
Предлагаме ви да посетим едно от най-живописните градчета на Санторини, а именно Иа. Красотата му е несравнима. Със сигурност сте виждали на снимка комбинацията от бяло и синьо на къщите и църквите с рапръснати розови цветя навсякъде по улиците. Тук можете да се разхождате по тесните улички, оставяйки се на спокойната атмосфера, която се носи във въздуха, да посетите малките магазинчета и галерии и да се пуснете по крайбрежната алея, обсипана с таверни, за да похапнете морски деликатеси.

ДЕН 8: 07.05.2020 Пирея, Гърция, акостира в 07:30 ч.
Освобождване на кораба и трансфер от Пирея до хотел в централната част на Атина. Възможност за обзорна екскурзия. Предлагаме да разгледате Атина- столица и най-голям град на Гърция.
Атина носи името на гръцката богиня Атина, която е била пазител на града. Намира се в Централна Гърция и е икономически, политически и управленчески център на страната. Гръцката столица е известна по целия свят като люлка на една велика цивилизация и мястото, където са се родили демокрацията, науката и философията. Забележителностите в града са много. По време на днешната обиколка ви предлагаме да посетите, може би една от най-интересните забележителности - Акрополът - храма на богинята Атина. Акрополът в Атина е най-известният запазен акропол в Гърция и датира още от Микенската епоха (II хил. пр. Хр.). Ще разгледате и туристическия квартал “Плака”.
Настаняване в хотела и нощувка.

ДЕН 9: 08.05.2020 Атина – София
Освобождаване на хотел. Трансфер до летище за полет Атина - София 08:30 - 09:50.

ЦЕНИ
* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!

   КАТЕГОРИЯ     ТИП КАБИНА          ОПИСАНИЕ     ЦЕНА
Bella Каюта с прозорец с ограничена видимост    2861 лв.
Fantastica Каюта с балкон      3246 лв.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
✔ Самолетен билет за полети София-Атина-София
✔ Летищни такси с включен 1 бр. голям ръчен багаж
✔ 1 нощувка в хотел в Атина
✔ Всички трансфери по програмата
✔ Пристанищни такси
✔ 7 нощувки на борда на кораб MSC Musica
✔ Празнична гала вечеря
✔ Пълен пансион на кораба: закуска, обяд и вечеря
✔ Ползване на всички съоражения на борда: басейни, шезлонги, джакузи, библиотека, дискотека.
✔ Ежедневен бюлетин в каютата с някои от основните новини и събития на борда;
✔ Застраховка “Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро
✔ Водач от агенцията при записани минимум 15 човека

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
✔ Допълнителните екскурзии, предложени в програмата
✔ Входни такси за посещаваните обекти
✔ Интернет на борда на кораба (срещу заплащане)
✔ Напитки на борда на кораба
✔ Доплащане на медицинска застраховка за лица над 64 г.:
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
✔ Потвърждаване на резервация с 50% депозит за резервации направени преди 14.02.2020
✔ Доплащане до 100% на 14.02.2020
✔ или 100% плащане за резервации направени след 14.02.2020

✔ Цените са валидни до изчерпване на контингентите по полетите и оферираните круизи.
✔ Предложените екскурзии на български език се провеждат при минимум 10 записали се.
✔ Офертата с водач от агенцията е валидна при записани минимум 10 човека.
✔ Агенцията си запазва правото да внася промени по програмата с цел избягване или преодоляване на форсмажорни обстоятелства.
✔ Няма изискване за минимален брой туристи за провеждане на програмата.
✔ Молим преди да пристъпите към резервация да се запознаете с Общите условия и Политиката за поверителност на агенцията.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма задължително изискване за ваксинации по конкретния маршрут.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Необходимо е българските граждани да пътуват с лична карта или паспорт, валидни 6 месеца след края на пътуването по този маршрут.