ВЕЛИКДЕН 2020 – КОКИНΟ НЕРΟ /ЧЕРВЕНА ВОДА 425 КМ./,ГЪРЦИЯ

Цена:от 312 лева
Дата: 17 април до 20 април
Маршрут: София–Кулата–Солун–Катерини–Кокино неро
 
Едно непознато, непретенциозно кътче от небесно синия рай на Егейско море
Червената вода е крайбрежно селище продължение на планинското село Карица и, изградено буквално в дерета и плата. Намира се на 425 км от София. Селото дължи името си на червения горещ извор, който извира в района. Червената вода дължи цвета си на минерални соли и се счита, че има лечебни свойства. Червената вода е едно от най-старите селища в района според археологически разкопки и наистина е уникална комбинация от планина и море. На това място ще намерите няколко моста поради потоците, които го пресичат, зони за отдих под много огромни плата и водни извори. Пред плажа са рибни таверни с прясна риба, бар на плажа. Заслужава да се отбележи, че Червената вода е атракция за хиляди туристи, където се превърна в забележителност за техните почивки.
Плажът Кокино Неро се състои от два отделни брегове. От северната страна има каменист плаж, дълъг почти половин километър, а от противоположната страна - пясъчен плаж на 1 км, но скалите със скалните пещери създават уникален пейзаж. Точно над Червената вода е известният Каньон с трите си водопада и гората на високи букови дървета, където се организират много алтернативни туристически дейности.
 
 

ПРОГРАМА
 
Ден 1София – Кокино неро /420 км./
Отпътуване от София в 7.00 ч от площад “ Александър Невски “ по маршрут София – Солун –  Кокино неро  (425 км). Настаняване в хотела. Свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.
Ден 2–  Кокино неро – Волос и Планината Пелион
Закуска. Свободен ден за почивка, или по желание и срещу допълнително доплащане екскурзия до прекрасния Волос построен върху руините на древния град Йолкос – родно място на Язон, който оглавява похода на аргонавтите с кораба "Арго", плавал до Колхида в търсене на Златното руно.  Градът има своето минало свързано с Аргонавтите и кентаврите на
планината Пелион - сочена за сърцето на Гърция. По време на обиколката ще видим пресъздадения кораб "Арго" на Аргонавтите до пристанището на Волос, катедралата „Св. Никола“ от 19 в.,. Свободно време за разходка и фрапе. Ще се изкачим до балконите на планината Макриница и Портария. По пътя ще спрем на Манастира Богородица /Панагия/ построен  в началото на 13 век и е един от най-значимите религиозни центрове на региона. Разглеждане на  традиционното селище, което е съхранило своите "господарски" къщи с покриви от каменни плочи - Макриница я наричат още „Балконът на Пелион“, защото от там се открива най-красивата гледка към Пагаситския залив и Волос. В центъра на площада ще се докоснете до  едно от най-старите дървета не само в Гърция, но вероятно и в Европа. То е израснало в двор, където е построена и църква, като според някои сведения е на 1400 години. Връщане в хотела в късния следобед. Вечеря.
В полунощ в 23.30 ч. всички се събират в местната църква, за да присъстват на литургията. Малко преди полунощ от църквата се изнася запалена свещ, от която всички взимат огън, за да запалят своите свещи. Точно в полунощ свещеника провъзгласява Христовото Възкресение. Нощувка.
Ден 3 –  Кокино неро
Закуска. Свободен ден за почивка, по възможност къпане в откритите горещи извори с червена вода, която дължи цвета си на минералните соли известна още и с лечебните й свойства. Тя блика при постоянна температура от 17 ° C, счита се за гореща, пие се само на място и не се бутилира. Червената вода е едно от най-старите селища в района според археологически разкопки и наистина е уникална комбинация от планина и море.
На обяд в хотела ще седнем да похапнем магирица и печено агнешко. Нощувка.
Ден 4 Кокино неро - София
След закуска  в 11:00ч. отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Пакетната цена включва:
 транспорт с лицензиран автобус 3*
 3 нощувки в хотел 2* Аква Роса
 3 закуски
 2 вечери
 1 Великденски обяд /магирица и агнешко печено/
 Посещение на винарска изба.
 безплатен Wi-Fi на територията на хотела
 безплатни шезлонги и чадъри на басейна
 медицинска застраховка за лица до 70 г. покритие 5000 euro
 екскурзовод/ водач от фирмата организатор
Задължителни такси:
* Доплащане за застраховка на лица от 71 г. до ненавършени 80 г. – 13 лв.
* Чадъри и шезлонги на плажа – срещу напитка
* пътни и гранични такси - 20 лева на човек (заплащат се в офиса на фирмата с окончателната вноска)
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела; 1,50 евро на човек на нощувка
Крайна цена за плащане – 332 лева

Пакетната цена не включва:
 Екскурзията до Волос и планината Пелион – 20 евро възрастен / 15 евро дете
    (при минимум 20 туриста)
 Входни такси на музеи и туристически обекти по програмата
 разходи от личен характер
 
Условия за резервация:
 Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди датата на отпътуване.
 Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
 Срок за уведомление при ненабран минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.
 Няма визови, санитарни и медицински изисквания.
 Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт; за деца до 18 г,. пътуващи с един или без родител, нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители!

 Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата
 Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗАД „Алианц“, или “Bulstrad Life Vienna Insurance Group”.
Условия за анулация:
 В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
 при наличие на повече от 30 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
 от 29-ия до 20 – ия календарни дни преди датата на заминаване се удържа 100% от внесеният депозит;
 от 20-ия до 10 - ия календарен ден преди датата на заминаване се удържа 75% от общата цена на организираното пътуване;
 под 10 календарни дни се удържа 100% от стойността на организираното пътуване.
  
Информация за хотела:  Аква Роса 2* на брега на морето
Ресторант, бар / салон и кафе / са на разположение в този хотел. Осигурени са закуска на шведска маса от 7:30ч. до 10:30ч.и вечеря, безплатен WiFi в общите части и безплатен самостоятелен паркинг. Освен това, на място има снек бар и сезонен открит басейн. За малко забавление гостите ще намерят телевизори със сателитни канали, а други удобства включват минибар
 1 ресторант и 1 кафене
 1 Снек бар
 Сезонен открит басейн
 Без асансьори
 Говорими езици: Английски, Гръцки, полски